Συνοπτικό βιογραφικό

Γεννήθηκα στη Χαλκίδα και μεγάλωσα στη Νέα Αρτάκη. Σε όλες τις σχολικές βαθμίδες υπήρξα αριστούχος μαθητής.

Εισήχθηκα με πανελλαδικές εξετάσεις αριστούχος στην Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στη Λάρισα, από όπου αποφοίτησα με επίδοση "Λίαν Καλώς".

Διορίστηκα άμεσα ως Αγροτικός Ιατρός στο νησί της Χίου, όπου εργάστηκα για τρεις μήνες στο Γ.Ν Χίου και κατόπιν για 12 μήνες ως ιατρός Περιφερειακού Ιατρείου Καμποχώρων Χίου, κατά τη διάρκεια των οποίων υπηρετούσα ενεργά με 24ωρες εφημερίες τόσο στο Κέντρο Υγείας Πυργίου όσο και στο Γ.Ν Χίου.

Εκπλήρωσα τις στρατιωτικές μου υποχρεώσεις στο Πεζικό, όπου θήτευσα για 12 μήνες, εκ των οποίων τους 3 πρώτους στην Άρτα και τους υπόλοιπους ως Ιατρός στο ΣΤΕΠ Χίου.

Ειδικεύτηκα στην Χειρουργική Ορθοπαιδική στην Γερμανία και στην Ελλάδα, έχοντας στο ενεργητικό μου σημαντικό αριθμό χειρουργείων σε όλο το φάσμα της ορθοπαιδικής. Συγκεκριμμένα εργάστηκα στην Χειρουργική Κλινική Τραύματος του Νοσοκομείου Muehlacker των κλινικών Enzkreis, στο Παιδοορθοπαιδικό τμήμα του Νοσοκομείου Παίδων "Παίδων Πεντέλης", στην έκτη (ΣΤ') Ορθοπαιδική Κλινική στο Νοσοκομείο "Ασκληπιείο Βούλας", στην Κλινική Πλαστικής Χειρουργικής του Νοσοκομείου "ΚΑΤ" και στην Κλινική Ορθοπαιδικής Ογκολογίας του Γενικού Ογκολογικού Νοσοκομείου Κηφισίας "Άγιοι Ανάργυροι". Μετά το πέρας της ειδίκευσής μου και κατόπιν γραπτών και προφορικών εξετάσεων, μου απονεμήθηκε ο τίτλος ειδικότητας του Ορθοπαιδικού Χειρουργού από τη Νομαρχία Αττικής.

Εκπαιδεύτηκα εντατικά στον Διαγνωστικό Υπέρηχο Μυοσκελετικού στη Γερμανία και διαθέτω πλέον μακρόχρονη πείρα στο συγκεκριμένο πεδίο. Είμαι ιδρυτής και εκπαιδευτής υπερήχου της εταιρίας υπερήχου Sonopedics (www.sonopedics.com), που εδρεύει στο Λονδίνο και παρέχει πρακτικά (hands-on) επιμορφωτικά σεμινάρια σε πολλές χώρες παγκοσμίως, με αναγνώριση και μόρια συνεχιζόμενης εκπαίσευσης από τον Σύλλογο Ακτινολόγων της Αγγλίας.

Είμαι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου ειδίκευσης στην "Διοίκηση Μονάδων Υγείας", Master of Science (MSc) "Healthcare Management".

Είμαι αριστούχος Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) με αντικείμενο την Οστεοπόρωση, υπό μορφή προκλινικής πειραματικής έρευνας, για τμήμα της οποίας βραβεύτηκα με το 1ο Πανελλήνιο Βραβείο τον Οκτώβρη 2015 από την Ελληνική Εταιρία Μελέτης Μεταβολισμού των Οστών (ΕΕΜΜΟ).

Αυτή την περίοδο είμαι μεταδιδακτορικός ερευνητής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα "Τοπολογική βελτιστοποίηση τρισδιάστα εκτυπωμένων, εξατομικευμένων κηδεμόνων σπονδυλικής στήλης", που γίνεται σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και το Πανεπιστήμιο Πειραιά.

Παράλληλα ασχολούμαι με την Ποιότητα και τον τομέα της Επιθεώρησης και Πιστοποίησης υπηρεσιών Υγείας. Ανήκω στους διεθνώς πιστοποιημένους Επιθεωρητές από τον διεθνή φορέα επθεωρητών IRCA (www.irca.org). Στον τομέα αυτόν συνεργάζομαι, ως ειδικός σε θέματα ποιότητας (Expert) και ως Επικεφαλής Επιθεωρητής (Lead Auditor) στα πρότυπα ISO 9001:2015 και BS EN 15224:2016, με τον ελβετικό όμιλο εταιριών Swiss Approval International (www.swissapproval.ch και www.swissapproval.gr). Επιπλέον είμαι διαπιστευμένος διεθνής επιθεωρητής υπηρεσιών υγείας της Temos International (www.temos-worldwide.com) και του ελληνικού παραρτήματός της, Temos Hellas (www.temos-aegean.info). Τιμήθηκα, ως μέλος της ομάδας, με το αργυρό βραβείο Silver Healthcare Business Award 2018 για την προσφορά στην Υγεία.

Επιπλέον είμαι Επιστημονικός Υπεύθυνος Συστήματος Διαχείρισης Ποιότητας καθώς και σε θέματα Ορθοπαιδικής Χειρουργικής της ομάδας του Ευρωμεσογειακού Ινστιτούτου Ποιότητας και Ασφάλειας στις Υπηρεσίες Υγείας, Avedis Donabedian (www.eiqsh.eu).

Τέλος, έχω την τιμή να βρίσκομαι στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΙΤΟΥΡ (https://www.elitour.org/board-members/).

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

+30 6907588667
dkgalanis@gmail.com

© Copyright 2024 Dimitrios Galanis

HTML Website Generator